Erik Grip - 50 års jubilæum

VISESANGER OG FOLKESANGER

Sndag 10. februar 2013 kl: 10:33


Erik Grip

Erik Grip er om nogen eksponent for den nyere folkemusik i Danmark.

Erik Grip
f. 1947 – aktiv vise og folkesanger siden 1963.

Erik Grip er om nogen eksponent for den nyere folkemusik i Danmark.
Med rødder i de dansk/nordiske traditioner og samtidig inspireret af Pete Seeger, Bob Dylan og den amerikanske folk-revival løftede han dansk folkemusik til nye højder og nyt publikum fra 1960´erne og frem sammen med Cæsar, Per Dich, Trille, Benny Holst og Povl Dissing.
Sammen indtog de det berømte spillested Tivolis Vise-Vers-Hus dengang ledet af den legendariske Thøger Olesen. ”Syng dansk” - formanede Thøger os. ”Og hvis I øver jer længe nok bliver I også gode til det”. – ”Og vi er her endnu”, siger Erik Grip.
Erik Grip har nu været aktiv i 50 år, kendt for sine melodier til og tolkninger af klassiske danske digte. Sangen ” Velkommen i den grønne lund” med tekst af N.F.S. Grundtvig blev det store folkelige gennembrud. Men også andre danske digtere har fået sat melodier til deres digte af Grip og bliver sunget i alle hjørner af landet.
Erik Grip var også manden der fik Jan Toftlund op på den danske musikscene i
det hedengangne folkemusiksted Vognhjulet i København, som Grip var leder af.
Til dato er der udsendt 34 album i Erik Grips navn og det samlede salg har rundet 850.000 enheder. Senest er det netop udkomne album: Viser gennem fem årtier”,
hvor Grip har valgt at fejre sit jubilæum ved at vise samspillet med jazzpianisten Henrik Gunde.

Erik Grip og Henrik Gunde har spillet og turneret sammen i næsten 10 år nu og det er tydeligt at høre på albummet at de kender hinandens fraseringer og det er da også en fornøjelse af lytte på. En anmelder mener det er Erik Grips bedste album.
Og en imponerende turne-aktivitet beviser holdbarheden af sangvirket.


Copyright 2024 visesanger.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Print siden   Send til en ven  
 Menu
  Visesangere
 Kontakt
Bookingtelefon: 7020 3648
Email: mail@nkmusic.dk
 Øvrige sites

Seneste nyheder

Erik Grip - 50 års jubilæum

Erik Grip - 50 års jubilæum

VISESANGER OG FOLKESANGER
Erik Grip er om nogen eksponent for den nyere folkemusik i Danmark.

Hitparaden

Hitparaden

LILLE PALLE, LIS & PER, MICHAEL WINCKLER OG LOUISE ESPERSEN
Så er der dømt danske hits i stor stil for det voksne publikum, når LILLE PALLE, LIS & PER, MICHAEL WINCKLER sammen med LOUISE ESPERSEN tager ud med et veloplagt band.

Tørfisk og Bjarne Riis

Tørfisk og Bjarne Riis

I CAFÉ HACK
Tørfisk udtaler: "Cafe´værten Søren Dahl har inviteret os til brunch sammen med vores gamle ven Bjarne Riis. Det glæder vi os meget til, det er altid dejligt at være i Café Hack og det er efterhånden et stykke tid siden.
Lotte Riisholt

Lotte Riisholt

NR. 1 PÅ DANSKTOPPEN I DR
I lørdags den 17. september røg sangerinden Lotte Riisholt direkte ind på førstepladsen på Dansktoppen i DR med sangen ”En enkelt dans”, som hun selv har skrevet den danske tekst til.
Bjarne lisby

Bjarne lisby

40 ÅRS JUBILÆUMS CD
Mange er færdige med fyrre – Bjarne lisby er først lige begyndt! 40 års jubilæumsprogrammet byder på et muntert genhør med De Gamle Bukser, en række festlige brokker, anekdoter og masser af de lystige viser, vi kender og elsker.
Open Air for Ældre

Open Air for Ældre

MUSIKALSK ÆLDREUNDERHOLDNING
For tredje gang byder Tvillingegården i Båring velkommen på plænen til et helt unikt musikalsk program med så stærke kræfter som Christoffer Brodersen, Keld og Hilda Heick, Erik Grip med Henrik Gunde og Esben Eyermann samt Ann-Mette Elten med 3 musikere.
Keld & Hilda Heick

Keld & Hilda Heick

TRAK FULDT HUS I GJETHUSET
Keld & Hilda Heick optrådte for Ældre Sagen i Frederiksværk
Få besøg af Prins Henrik alias Chresten Speggers

Få besøg af Prins Henrik alias Chresten Speggers

BESØG AF PRINS HENRIK PÅ PLEJEHJEMMET
Nu har plejehjemmet, ældrecentret etc. mulighed for at få besøg af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik i form af Chresten Speggers