Erik Grip - 50 års jubilæum

VISESANGER OG FOLKESANGER

Sndag 10. februar 2013 kl: 10:33


Erik Grip

Erik Grip er om nogen eksponent for den nyere folkemusik i Danmark.

Erik Grip
f. 1947 – aktiv vise og folkesanger siden 1963.

Erik Grip er om nogen eksponent for den nyere folkemusik i Danmark.
Med rødder i de dansk/nordiske traditioner og samtidig inspireret af Pete Seeger, Bob Dylan og den amerikanske folk-revival løftede han dansk folkemusik til nye højder og nyt publikum fra 1960´erne og frem sammen med Cæsar, Per Dich, Trille, Benny Holst og Povl Dissing.
Sammen indtog de det berømte spillested Tivolis Vise-Vers-Hus dengang ledet af den legendariske Thøger Olesen. ”Syng dansk” - formanede Thøger os. ”Og hvis I øver jer længe nok bliver I også gode til det”. – ”Og vi er her endnu”, siger Erik Grip.
Erik Grip har nu været aktiv i 50 år, kendt for sine melodier til og tolkninger af klassiske danske digte. Sangen ” Velkommen i den grønne lund” med tekst af N.F.S. Grundtvig blev det store folkelige gennembrud. Men også andre danske digtere har fået sat melodier til deres digte af Grip og bliver sunget i alle hjørner af landet.
Erik Grip var også manden der fik Jan Toftlund op på den danske musikscene i
det hedengangne folkemusiksted Vognhjulet i København, som Grip var leder af.
Til dato er der udsendt 34 album i Erik Grips navn og det samlede salg har rundet 850.000 enheder. Senest er det netop udkomne album: Viser gennem fem årtier”,
hvor Grip har valgt at fejre sit jubilæum ved at vise samspillet med jazzpianisten Henrik Gunde.

Erik Grip og Henrik Gunde har spillet og turneret sammen i næsten 10 år nu og det er tydeligt at høre på albummet at de kender hinandens fraseringer og det er da også en fornøjelse af lytte på. En anmelder mener det er Erik Grips bedste album.
Og en imponerende turne-aktivitet beviser holdbarheden af sangvirket.


Copyright 2024 visesanger.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

visesanger.dk
Booking Tlf. 7020 3648
E-mail: mail@nkmusic.dk